Hvordan Kan Vi Hjælpe Klimaet?

Skrevet d. 22. March 2021
Pixabay, photoshopper24

Vi kan alle gøre en forskel for klimaet, ligegyldigt om man gør lidt eller meget. Det kan måske virke uoverskueligt, om man selv kan gøre noget, men det kan man altid!

Tag cyklen eller kør sammen

Har du ikke langt til dit arbejde, kan du i princippet altid tage cyklen og dermed spare din bil væk eller lade den stå (også når det regner ;-) ). Har du måske lidt for langt til en cykeltur, så spørg en kollega eller lav en ordning, hvor man skiftes til at køre. På den måde spares der en bil væk og dermed udledes der mindre Co2.

Samle skrald

Selvom mange nok tænker, at det ikke er deres arbejde at skulle samle skrald op udenfor, så kan det faktisk også gøre en stor forskel for naturen. Det er ikke kun folk, der smider skrald i naturen, men også fugle der går i skraldespande eller blæsten, der får skraldespanden til at åbne sig. 

Har du daglige gåture eller bare er udenfor, kan du sagtens tage en pose med og samle skrald på din vej. Det kan endda være med til at inspirere andre til også at gøre det samme og du får god samvittighed ved at hjælpe naturen, så den ikke selv skal nedbryde det.

Ferier

Det er måske lidt et fy-emne at bringe på banen, da mange har deres ferie som et helligt sted og det gerne skal være i udlandet. Men flyvemaskinerne hjælper bestemt ikke klimaet. Jeg siger ikke, at man aldrig skal flyve, selvom det nok ville være bedst for naturen, men nogle gange kan det jo også være dejligt med en ferie i sit eget land.

Du skal vide, at dette tekstindlæg er udviklet for Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af Pernille Corydon, eller utallige andre gode varer. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.

Næste indlæg
Hvad gør danskere for miljøet?
Det er faktisk ikke småting, danskerne gør for miljøet. Ikke hvis man sammenligner med andre lande, …
Læs mere
Hvad gør plastik ved klimaet?
Når man snakker klima og miljø, er det svært at komme uden om den store "plastik debat".Plastik er n…
Læs mere
Hvorfor er kød dårligt for miljøet?
Kød er dårligt for miljøet, da det kræver utroligt meget energi for dyret at vokse og blive stort …
Læs mere