Hvorfor Er Plastik Skadeligt For Miljøet?

Skrevet d. 02. June 2021
Pixabay / Michael_Luenen

Plastik er dårligt for miljøet, da det tager enormt lang tid, før det bliver nedbrudt.

Det sker også ofte at dyr kommer til at spise plastik, hvorefter plastikken bliver liggende i maven på dem og gør, at de ikke kan optage den mængde føde, som de burde.

Der er også dyr, som bliver viklet ind i plastik eller får det rundt om hovedet eller benene, hvor de ikke kan få det af igen. Dette bevirker ofte, at de får en lang og smertefuld død.

Vi kender nok alle sammen billederne, der florerer på nettet med sæler eller fugle, der har fået noget om halsen og man nærmest kan se i deres øjne, hvordan de lider.

Det er blandt andet i verdenshavene, at plastik er et stort problem, da det bliver spist af dyr, som vi efterfølgende indtager. Det er dog endnu uvist, hvor stor skade plastikken gør på mennesker. Meget af den plastik der ender i havet bliver til mikroplast, som er små bitte stykker plastik, som er meget svære at samle op og til tider så småt, at det kan være svært at få øje på.

Den plastik der ender i havet er ofte affaldsposer, flasker og dunke.

Derfor bør vi alle sammen overveje, om det er nødvendigt at købe alt det plastik som vi gør. Det kunne være, at vi sagtens kunne leve uden den lille søde dims, vi har forelsket os i og spare lidt på miljøet.

Dette du lige læste er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Der kan du blandt andet shoppe: Smykker og ure. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.

Næste indlæg
Hvad gør plastik ved klimaet?
Når man snakker klima og miljø, er det svært at komme uden om den store "plastik debat".Plastik er n…
Læs mere
Hvorfor er kød dårligt for miljøet?
Kød er dårligt for miljøet, da det kræver utroligt meget energi for dyret at vokse og blive stort …
Læs mere
Hvad kan jeg gøre for at passe bedre på miljøet?
Man siger, at forandringer starter i det små. Hvis det er rigtigt, så skal vi starte den grønne omst…
Læs mere