Hvad Kan Jeg Gøre For At Passe Bedre På Miljøet?

Skrevet d. 23. March 2021
Pixabay

Man siger, at forandringer starter i det små. Hvis det er rigtigt, så skal vi starte den grønne omstilling i de små handlinger og i vores generelle livsstil. Hvis alle gør noget, så kan man gøre en stor forskel. Spørgsmålet er bare, hvad man skal gøre. Der er masser af gode og velmenende råd til, hvad man kan gøre for klimaet. For en god ordens skyld, så får du her nogle gode råd til, hvad man kan gøre i dagligdagen for at skåne klimaet.

Sådan passer du på miljøet i dagligdagen

Cykel, bus og tog

Du kan starte med et punkt, der ikke alene kan gavne din sundhed og økonomi, men også redde klimaet, nemlig at vi kigger på den måde, som vi transporterer os rundt på i hverdagen. Ved at tage cyklen, toget eller bussen frem for at køre i bil eller tage et fly, så så sparer man rigtig meget på Co2 kontoen.

Skær ned på bøfferne

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at rødt kød, især oksekød, er rigtig skidt for klimaet. Produktionen af oksekød er enormt belastende for miljøet. I stedet kan du spise fisk og fjerkræ.

Spar på el

Det er både penge og forurening at spare, hvis du minimerer dit forbrug af el. Dette kan gøres på mange måder, eksempelvis ved at slukke for lyset i de rum, som du ikke befinder dig i, sluk unødvendige apparater og lignende.

Næste indlæg
Hvad gør plastik ved klimaet?
Når man snakker klima og miljø, er det svært at komme uden om den store "plastik debat".Plastik er n…
Læs mere
Hvorfor er oksekød dårligt for miljøet?
Det er formentlig ikke fået din næse forbi, at vores kost og spisevaner han en kæmpe indvirkning på …
Læs mere
hvad gør genbrug for miljøet? - Derfor er genbrug godt!
hvad gør genbrug for miljøet? - Der er rigtig mange grunde til at genbrug er godt for miljøet men fo…
Læs mere