Hvorfor Er Oksekød Dårligt For Miljøet?

Skrevet d. 25. February 2021
Pixabay

Det er formentlig ikke fået din næse forbi, at vores kost og spisevaner han en kæmpe indvirkning på miljøet. Der er stor forskel på at spise en salat og en stor, rød bøf. Men hvorfor er det sådan? Og hvorfor bliver vi ved med at få at vide, at vi for alt i verden skal spise mindre oksekød.

Hvorfor er oksekød dårligt for miljøet? For at en ko bliver voksen og dermed i stand til at give mælk og/eller blive slagtet, så skal den indtage enorme mængder af foder. Vi bruger altså rigtig store mængder mad på at fodre et dyr, der i sidste ende giver os langt mindre mad, end vi har puttet i den. Herudover kræver køer et stort areal af landbrugsjord, ligesom at deres bøvser og prutter udleder store mængder metan. Metan er 25 gange så forurenede som CO2.

Betyder det så, at vi aldrig kan spise kød igen? Det korte svar er nej. For eksempel er både kylling og laks intet mindre end otte gange mindre forurenende end oksekød. For at sætte dette faktum lidt i perspektiv, så kan du spise laks og kylling en helt uge i streg, før du har sat et lige så stort klimaaftryk som en enkelt middag med oksekød.

Tak til Moodings, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af boligindretning. Når indhold tilgodeser Moodings, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.

Næste indlæg
Hvorfor er kød dårligt for miljøet?
Kød er dårligt for miljøet, da det kræver utroligt meget energi for dyret at vokse og blive stort …
Læs mere
Hvorfor er plastik skadeligt for miljøet?
Plastik er dårligt for miljøet, da det tager enormt lang tid, før det bliver nedbrudt. Det sker o…
Læs mere
Hvad kan jeg gøre for at passe bedre på miljøet?
Man siger, at forandringer starter i det små. Hvis det er rigtigt, så skal vi starte den grønne omst…
Læs mere