Hvorfor Skader Plastik Miljøet? - Her Er Grundende

Skrevet d. 24. February 2021
Pixabay

Hvorfor skader plastik miljøet? - Plastik skader blandt andet vores miljø, da det har svært ved at nedbryde og når solen så endelig prøver at nedbryde det, udleder denne proces co2 ud i vores luft. 

Desuden bliver plastik fremstillet ved hjælp fra olie og gas, som er en industri og brandstoffer som udleder store mængder co2 og faktisk er plastikproduktion med til 6% af olieforbruget på globalt plan. 

Faktisk er plastik produktion så slem at det bruger lige så store mængder olie som fly industrien gør globals set. 

Plastik er også rigtig dårligt for vores dyreliv, især i havene oplever man store mængder plastik, som udleder Micro plast og små partikler som dyrene indtager, samt nogle dyr bliver fanget i noget plastik affald og kan blive svært skadet af det og i værste fald dø. 

Det kan blandt andet være et problem i forhold til truede dyrearter eller dyr som vores økosystem har brug for, til at udføre bestemte opgaver, eksempelvis, kan det udrydde led i fødekæder, som kan have stor betydning og konsekvenser for vores planet. 

Derfor er det også vigtigt at man husker at smide affald korrekt ud, så plastik ikke ender i vores natur, men i stedet bliver genbrugt så det kan blive genanvendt. 

Her skal vi huske at takke: avXperten, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette blogindlæg. Hos avXperten finder man specielt gerne ventilator. Derfor er dette blogindlæg ikke upartisk.

Næste indlæg
Hvad gør plastik ved klimaet?
Når man snakker klima og miljø, er det svært at komme uden om den store "plastik debat".Plastik er n…
Læs mere
Hvad kan jeg gøre for at passe bedre på miljøet?
Man siger, at forandringer starter i det små. Hvis det er rigtigt, så skal vi starte den grønne omst…
Læs mere
Hvorfor er oksekød dårligt for miljøet?
Det er formentlig ikke fået din næse forbi, at vores kost og spisevaner han en kæmpe indvirkning på …
Læs mere