Hvad Kan Jeg Gøre For Klimaet?

Skrevet d. 05. March 2021
Pixabay, Wilkilmages

Der er faktisk mange ting, store som små, som du kan gøre for at hjælpe klimaet. Her får du 3 ting, som nemt kan blive en god vane:

Tag cyklen eller kør sammen

Bor du og arbejder i samme by, kan det sagtens betale sig at tage cyklen hver dag på arbejde. Er det dårligt vejr, sagde mine forældre altid: "der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning". Så det er desværre ingen undskyldning for at skulle tage bilen på arbejde, hvis det er tæt på din bopæl. Tager du cyklen, får du også motion og det er jo altid dejligt at få lidt. Jeg, personligt, synes også, at jeg vågner lidt op, hvis jeg har cyklet på arbejde end når jeg tager bilen.

Bor du ikke lige i nærheden af din arbejdsplads, kan du vælge enten at tage offentlig transport eller køre sammen med en af dine kolleger. Mange billister kører ofte alene på arbejde i en bil, hvor der kan sidde minimum én mere og hvis man kører sammen, kan der også blive sparet en bil væk i trafikken. 

Samle skrald

Er du ude at gå en tur, kan du tage en lille pose med, hvor du kan samle skrald i, som du finder enten langs vejen eller stien, du går på. Du tænker måske, at det ikke har nogen effekt, men selvfølgelig har det det, fordi naturen ikke længere skal bruge ressourcer på at nedbryde det, men kan bruge sin energi på planter og produktion af ilt til os mennesker.

Køb dansk

Det koster måske en smule mere, men til gengæld er det klart mere klimavenligt at købe dansk eller lokalt, da det ikke kommer nær så langt væk, som hvis du køber noget fra Afrika, Kina eller USA. Mange varer bliver transporteret via skib eller fly og de udleder klart mere Co2, end hvis du køber noget fra lille Danmark.

Du skal vide, at dette tekstindhold er udviklet for Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe Christina Watches, og meget meget andet. Dette gælder dette tekstindhold - tak for dette.

Næste indlæg
Hvad gør danskere for miljøet?
Det er faktisk ikke småting, danskerne gør for miljøet. Ikke hvis man sammenligner med andre lande, …
Læs mere
Hvad gør plastik ved klimaet?
Når man snakker klima og miljø, er det svært at komme uden om den store "plastik debat".Plastik er n…
Læs mere
Hvorfor er kød dårligt for miljøet?
Kød er dårligt for miljøet, da det kræver utroligt meget energi for dyret at vokse og blive stort …
Læs mere